A Citibank nyerte az Államadósság Kezelő Központ Az év elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díját 2011-ben

2012. március 12.

2012. március 6-án közzétett LEG-rangsora alapján az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a Citibank Magyarországnak ítélte oda a 2011-es év Elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díjat. Az elsődleges piaci részesedését tavaly a legdinamikusabban növelő forgalmazónak járó díjat szintén a Citibank Magyarország treasury csapata nyerte el.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A 200 éves páratlan történelemmel, globális hálózattal és szakmai tudásbázissal rendelkező Citi részeként a Citibank Magyarország az elmúlt 25 évben hosszú távú partnerként segítette a magyar kormányt abbéli törekvéseiben, hogy nemzetközi befektetőket vonzzon a világ minden tájáról, és hozzáférést nyerjen a tőkepiaci forrásokhoz. Nagyra értékeljük ezt a díjat, amellyel az ÁKK elismeri a Citibank Magyarország tavalyi állampapír-piaci tevékenységét.”

Roman Kovac, a Citibank treasury vezetője hozzátette: „A többek között az elsődleges állampapír-piaci részesedésünk, az ÁKK repópartnereként végzett tevékenységünk, a visszavásárlási aukciókon, illetve a másodlagos piaci forgalmazóként elért volumeneink alapján elnyert első helyezésünk is alátámasztja elkötelezettségünket a magyar állampapírpiac, illetve a magyarországi ügyfeleink iránt.”

Az elsődleges forgalmazók meghatározó szerepet játszanak az állami finanszírozásban, teljesítményüket folyamatosan méri és ellenőrzi az ÁKK, amely alapján minden évben felállítja a különböző kategóriákból álló LEG-rangsort. Az ÁKK 1997-ben indította el ezt a díjprogramot.