Ötödször is a Citibank 0 Ft-os bankszámlája nyerte Az év lakossági számlacsomagja top díjat a 2012 MasterCard – év bankja versenyen

2012. november 20.

A Citibank Magyarország 0 Ft-os bankszámlacsomagját – immáron az ötödik egymást követő esztendőben – az idén ismét elsőnek választotta a zsűri a MasterCard – év bankja versenyen. Ilyen eredményt a verseny hétéves hazai történetében egyetlen pénzintézetnek sem sikerült még elérnie, egyetlen termékével sem. Emellett Somogyi Péter, a Citibank lakossági befektetési üzletágának vezetője harmadik helyezést kapott Az év ifjú bankára kategóriában.

Újságírók és a bank felsővezetői Batara Sianturi elnök-vezérigazgató előadását hallgatják a Citi Magyarország 2012. évi pénzügyi és üzleti eredményeinek bejelentésére rendezett sajtóeseményen, április 4-én

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója a díjak elnyerése kapcsán elmondta: „Nagyra értékeljük, hogy immáron ötödik éve, 2012-ben újra megnyertük Az év lakossági számlacsomagja díjat a MasterCard – év bankja versenyen, ráadásul egy olyan számunkra fontos esztendőben, amikor a Citi 200. évfordulóját ünnepeljük világszerte. Ez a díj is igazolja, hogy sikeres az a törekvésünk, hogy olyan egyedülálló és innovatív termékeket fejlesszünk, amelyek valódi értéket és előnyöket nyújtanak magyarországi ügyfeleink számára. A jövőben is változatlan marad elkötelezettségünk aziránt, hogy a Citi páratlan globális tudásbázisára és szakértelmére építve versenyképes és innovatív termékeket kínáljunk ügyfeleinknek.”

Jon Wiggins, a magyarországi lakossági üzletág vezetője megjegyezte: „Szeretném megköszönni csapatainknak, hogy lelkesen és elkötelezetten szolgálják ügyfeleinket, és segítenek nekik eligazodni ebben a nehéz gazdasági környezetben. Nagyon büszkék vagyunk, hogy Somogyi Pétert, a lakossági befektetési üzletágunk vezetőjét elismerték Az év ifjú bankára versenyben, azokért az eredményekért, amiket olyan innovatív termékek fejlesztésével és bevezetésével ért el, mint a nullaforintos bankszámla vagy a prémium megtakarítás, amelyek megváltoztatták a hazai lakossági bankpiacot, és amelyekkel hozzájárult üzletünk bővítéséhez.”

A MasterCard – év bankja díjról

Magyarországon 2006 óta rendezik meg a MasterCard – év bankja versenyt, amelynek főtámogatója a MasterCard Worldwide. A szakmai kategóriák díjait egy független, pénzügyi és gazdasági vezetőkből, szakújságírókból és egyetemi tanárokból álló, közel száztagú zsűri szavazás útján ítéli oda. Az év ifjú bankára díj győzteseit a zsűri választja ki a bankok által javasolt jelölések közül.