Hungarian Main page | English Main page

2024. június 20

Ignacio (Nacho) Gutiérrez-Orrantiát nevezték ki a Citibank Europe Plc vezérigazgatójává

„Biztos vagyok benne, hogy mi leszünk a vezető nemzetközi bank Európában”

DUBLIN – A Citi Ignacio (Nacho) Gutiérrez-Orrantiát nevezte ki a Citibank Europe plc (CEP) vezérigazgatójává. Az írországi dublini székhelyű CEP a Citi egyik legnagyobb jogi személye és a Citi fő leányvállalata Európában. Gutiérrez-Orrantia 2023 novembere óta tölti be ezt a szerepet a meglévő európai régiós- és bankvezetői szerepköre mellett.

Az európai régió és a banki részleg vezetőjeként Gutiérrez-Orrantia átfogó felelősséggel tartozik a Citi ügyfeleivel való kapcsolatok kezeléséért valamennyi európai üzletágban, valamint a robusztus kockázati és ellenőrzési környezetért. A CEP vezérigazgatójaként szerepének létfontosságú része lesz a Citi európai leányvállalatának vezetése és az európai szabályozókkal való szoros kapcsolattartás.

Gutiérrez-Orrantia több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatások terén. 20 éve dolgozik a Citinél, legutóbb pedig a Citi európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) banki tőkepiaci és tanácsadási üzletágának társvezetője volt, ahol több mint 2000 bankárból álló csapatot vezetett 54 piacon. Ez idő alatt ő menedzselte a Citi legnagyobb befektetési banki tranzakcióit az Egyesült Királyságban és az EMEA-ban.

A Citi több mint 100 éve működik Európában; 24 európai országában van jelen, és további 18 országban szolgálja ki ügyfeleit.

Ignacio photo

Ignacio (Nacho) Gutiérrez-Orrantia

Gutiérrez-Orrantia 2021 és 2023 között a Citi európai közel-keleti és afrikai (EMEA) banki, tőkepiaci és tanácsadói (BCMA) vezetője volt. Ezt megelőzően 2018 és 2021 között a Citi kontinentális európai részlegének elnöke, 2009 és 2021 között pedig a Citi spanyolországi és portugál vállalatainak elnöke volt. Mielőtt a Citihez csatlakozott, Gutiérrez-Orrantia különböző bankári feladatköröket látott el a Merrill Lynchnél és a Goldman Sachsnál. Spanyol állampolgár.


Citi

A Citi kiváló banki partner a határokon átnyúló igényekkel rendelkező intézmények számára, globális vezető vagyonkezelésben és megbecsült lakossági banki szolgáltató hazai piacán, az Egyesült Államokban. A Citi több mint 160 országban és közigazgatási területen kínálja a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját vállalati, állami, befektetői, intézményi és magánügyfeleknek.

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi| YouTube: www.youtube.com/citi | Facebook: www.facebook.com/citi