Citi® Treasury and Trade Solutions | Mějte se na pozoru před bezpečnostními hrozbami v digitálním prostoru
Čínština (zjednodušená) | Čínština (Tradiční) | Čeština | Angličtina | Francouzština | Maďarský | Indonéština | Italština | Japonština | Korejština | Portugalština | Rumunština | Ruština | Slovák | Španělština | Thajština | Vietnamština
Bezpečnostní hrozby v digitálním prostoru se nadále vyvíjejí a představují vážnou hrozbu pro společnosti po celém světě. Je důležité, abyste se měli na pozoru a abyste zajistili, že všichni zaměstnanci budou znát zásady zabezpečení vaší organizace, a že je budou dodržovat. Je obzvláště důležité zaměstnance během období dovolených upozorňovat na schválené plány eskalace, které počítají s absencí klíčových vedoucích.
Bezpečnostní hrozby v digitálním prostoru mohou být silnější v případě, kdy se útočníci domnívají, že velký počet zaměstnanců společnosti je na dovolené a obrana společnosti je slabší, než je běžné (vlivem nižšího počtu aktivních zaměstnanců, pokračující převahy práce z domova a dalších změn). Jelikož nyní vstupujeme do období, kdy si zaměstnanci v mnoha oblastech světa berou dovolenou, chceme vaši společnost vyzvat, aby se měla na pozoru.
Doporučujeme, abyste bedlivě sledovali aktivity na účtech vaší společnosti a udržovali své systémy aktualizované pomocí nejnovějších záplat a antivirového softwaru. Pracoviště jsou dnes často mobilní a to s sebou nese dodatečná rizika týkající se připojení mobilních zařízení (např. notebooků a telefonů) k veřejným sítím. Vaše společnost by měla zaměstnancům připomenout, že je nutné se řídit zásadami a postupy zabezpečení a bojovat tak proti podvodům. Stejně tak je nutné, aby měli kontakt na příslušné klíčové nadřízené pro případ, že zpozorují jakoukoliv podezřelou aktivitu. Konkrétně by zaměstnanci měli být opatrní při otevírání e-mailů z vnějších a neznámých zdrojů, při přijímání žádostí o změnu či přidání nových čísel účtů, žádostí o dřívější platbu faktur a v případě dalších neobvyklých požadavků.
Lock Icon
Podvody v reklamách ve vyhledávačích
Podvodníci ve známých vyhledávačích zveřejňují falešné reklamy, které odkazují na podvodné imitace webových stránek online bankovnictví či jiných webových stránek. Po kliknutí na takový odkaz z reklamy podvodníci zneužívají získaná data za účelem získání přístupu na opravdových stránkách. Toto riziko můžete omezit tím, že se na důležité stránky jako je online bankovnictví nebudete pokoušet vstoupit skrze odkazy z reklamy ve vyhledávači.
Email Shield Icon
Vishing
Forma podvodu využívající sociální inženýrství, jehož pomocí se podvodníci po telefonu nebo textové zprávě vydávají za vedoucí pracovníky. Příkladem vishingu je situace, kdy se zločinci po telefonu vydávají za zaměstnance banky a požadují přihlašovací údaje a hesla do internetového bankovnictví oběti, jejichž pomocí údajně chtějí vyřešit „bezpečnostní problém či podvod“. Údaje poskytnuté obětí jsou následně použity pro podvodné platby.
Conversation Icon
Nabourání se do firemního e-mailu
Klasická metoda, která se neustále rozšiřuje. Spočívá ve zneužívání e-mailových účtů vedoucích pracovníků pro provádění podvodných plateb. V mnoha nedávných případech podvodníci použili e-mail a jeho pomocí se vydávali za legitimního dodavatele.
Objevte sílu řešení společnosti Citi
Sada Citi Cyber Security
Sada Citi Cyber Security
V portálu Knowledge Exchange Center společnosti Citi je nyní k dispozici sada, která poskytuje celou řadu zdrojů, jež vám pomohou chránit vaši společnost před kyberzločinci. Prozkoumejte tuto sadu, získejte aktuální informace o nejnovějších trendech a hrozbách, přečtěte si praktické rady týkající se varovných signálů a zjistěte, jak se zachovat v případě, že dojde k podvodu:
Co dělat v případě, že dojde k podvodu
Požadavek na změnu příjemce: Rizika a nejlepší postupy
Odolnost proti kyberkriminalitě: Trendy a zlepšující se připravenost
Zabezpečení vaší domácí sítě
Pozor na ransomware
Podívejte se na toto video, které obsahuje rychlé tipy pro ochranu vaší společnosti:
5 Cybersecurity Tips to help protect your business
Tyto materiály a zde uvedené informace poskytujeme pouze pro informační účely. Společnost Citi upozorňuje, že zákazníci společnosti Citi nesou odpovědnost za kybernetické zabezpečení své společnosti a také za vše, co se tohoto zabezpečení týká. To zahrnuje mimo jiné i zásady a praktické postupy pro kybernetické zabezpečení dané společnosti a ochranu počítačů společnosti, dalších jejích zařízení a přístupových údajů. Tyto materiály a zde uvedené informace nepředstavují záměr ani závazek společnosti Citi k nahrazení odpovědnosti vaší společnosti týkající se kybernetické bezpečnosti.
Finanční a obchodní řešení
© 2022 Citigroup Inc. Všechna práva vyhrazena. Logo Citi s obloukem je registrovaná značka služeb společnosti Citigroup Inc.
Toto je automaticky generovaný e-mail – neodpovídejte na něj. Pokud nemáte zájem o zasílání těchto e-mailů, klikněte [Response: Subscribe to List].
[Response: Read Receipt]