Citi® Treasury and Trade Solutions | Legyen éber a digitális biztonsági kockázatokkal kapcsolatban
Egyszerűsített kínai | Hagyományos kínai | Cseh | Angol | Francia | Magyar | Indonéz Bahasa | Olasz | Japán | Koreai | Portugál | Román | Orosz | Szlovák | Spanyol | Thai | Vietnámi
A digitális biztonsági kockázatok folyamatosan változnak, és világszerte komoly fenyegetést jelentenek a vállalkozások számára. Fontos, hogy éber maradjon, és gondoskodjon róla, hogy minden alkalmazott tisztában legyen a cég biztonsági szabályzataival és eljárásaival, és betartsa azokat. Különösen fontos, hogy a szabadságolások idején emlékeztessük a munkatársakat a jóváhagyott eszkalációs tervekre, amelyek figyelembe veszik a vezetői döntéshozók távolléteit.
A digitális biztonsági kockázatok megnövekedhetnek, ha a támadók azt észlelik, hogy az alkalmazottak nagyobb része veszi ki éves szabadságát, és a védekezés a szokásosnál gyengébb lehet az alacsonyabb létszám, a távmunka folyamatos elterjedése és egyéb okok miatt. Ezért, amikor közeledünk egy olyan időszakhoz, amikor a munkavállalók a világ számos részén éves szabadságukat töltik, felhívjuk figyelmüket, az éberség fontosságára.
Kérjük, fordítson fokozott figyelmet vállalata bankszámlaforgalmára, rendszerein pedig mindig legyenek telepítve a legújabb szoftverfrissítések és víruskereső szoftverek. A munkahelyek egyre mobilabbá válásával további kockázatot jelentenek a mobil eszközök, például laptopok és telefonok, nyilvános hálózatokhoz való csatlakoztatása. A csalás elleni küzdelem érdekében emlékeztesse munkatársait a biztonsági szabályzatok és eljárások betartására, beleértve azon személyek ismeretét is, akikhez fordulhatnak ha gyanús tevékenységet észlelnének. Az alkalmazottaknak külön oda kell figyelniük, hogy legyenek óvatosak a külső és ismeretlen forrásból érkező e-mailekkel kapcsolatban, melyekben számlaszámok módosítására vagy új számlaszám hozzáadására kérik őket, valamint ha számlák idő előtti kifizetésére vonatkozó, vagy egyéb szokatlan kéréseket kapnának.
Lock Icon
Keresőmotoros hirdetési csalások
A csalók hamis hirdetéseket tesznek közzé jó hírű keresőmotorokon, amelyek hamis online banki (vagy más) weboldalakra irányítanak. Ha a hirdetési linkekre kattintanak, a csalók az áldozatok által a hamis weboldalon megadott adatokat használják fel a valódi oldal eléréséhez. Csökkentse ezt a kockázatot azáltal, hogy elkerüli az olyan keresőmotoros hirdetéseket, amelyek fontos oldalakra vezetnek, mint az online banki szolgáltatások.
Email Shield Icon
Vishing
A csalásnak egy formája, amelynek során az elkövetők megbízható személyeknek adják ki magukat telefonon vagy szöveges üzeneten keresztül. A vishing egyik példája, amikor az elkövetők a telefonban banki alkalmazottként mutatkoznak be, és egy kitalált „biztonsági vagy csalási incidens” kezelése érdekében kérik az áldozat online banki bejelentkezési adatait és jelszavát. Az áldozat által megadott adatok csalárd kifizetések végrehajtására szolgálnak.
Conversation Icon
Eltereléses csalás
Egy régi trükk, amely a cégvezetők e-mail fiókját kihasználva veszi rá az áldozatot csalárd utalások indítására – az ilyen csalások száma és kifinomultsága folyamatosan növekszik. A közelmúltban a csalók számos esetben e-mailben szerződött beszállítónak adták ki magukat.
Fedezze fel az Citi Solutions erejét
Citi kiberbiztonsági eszköztár
Citi kiberbiztonsági eszköztár
A Citi Tudásközpontjában számos olyan elérhető eszköztárat kínál, amelyek segítenek abban, hogy megvédje vállalatát a kiberbűnözőkkel szemben. Tanulmányozza át az eszköztárat, hogy naprakész legyen a legújabb trendekkel és fenyegetésekkel kapcsolatban, olvasson gyakorlati útmutatókat az árulkodó jelekről, és tudja meg, mit tehet, ha mégis csalás áldozatául esne, például:
Mi a teendő csalás észlelése esetén
Változtatási kérelem kedvezményezett adatait illetően: Kockázatok és bevált gyakorlatok
Kiber-ellenálló képesség: Trendek és a felkészültség javítása
Az otthoni hálózat biztosítása
Ügyeljen a zsarolóprogramokra
Nézze meg ezt a rövid videót néhány gyors ötletért vállalata védelmének érdekében:
5 Cybersecurity Tips to help protect your business
Az itt található anyagok és információk csak tájékoztató jellegűek. A Citi emlékezteti Önt, hogy a Citi ügyfelei felelősek vállalataik kiberbiztonságáért és minden ezzel kapcsolatos esetért, beleértve, de nem kizárólagosan vállalataik kiberbiztonsági irányelveiért és gyakorlatáért, valamint számítógépeik és egyéb eszközeik védelméért, valamint bármely bejelentkezési hitelesítő adatért. Az itt található anyagok és információk nem tekinthetők a Citi szándékának vagy kötelezettségvállalásának az Ön vállalata kiberbiztonsággal kapcsolatos kötelezettségeinek helyettesítésére.
Treasury and Trade Solutions
© 2022 Citigroup Inc. Minden jog fenntartva. A Citi és Arc Design a Citigroup Inc. bejegyzett szolgáltatási védjegyei.
Ez egy automatikusan generált e-mail, kérjük, ne válaszoljon rá. Ha nem szeretne a jövőben ilyen jellegű e-mailt kapni, kérjük, kattintson [Response: Subscribe to List].
[Response: Read Receipt]