Citi® Treasury and Trade Solutions | Be Vigilant of Digital Security Risks this Holiday Season
Globe Icon čeština | 简体中文 | 繁體中文 | English | Español | Français | Magyar
Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Português | Română
Русский | Slovak | ไทย | Tiếng Việt
Globe Icon
Jak se blíží svátky a vaše organizace se na ně připravuje, může se stát cílem většího počtu kybernetických útoků, jelikož budete mít k dispozici pravděpodobně méně zaměstnanců. Je důležité, abyste se měli na pozoru a zajistili, že všichni zaměstnanci budou znát zásady zabezpečení vaší organizace a že je budou dodržovat.
Během svátků může docházet k většímu počtu kyberútoků, které budou zneužívat dočasný nedostatek zaměstnanců způsobený dovolenými. Společnost Citi doporučuje, abyste bedlivě sledovali aktivity na účtech vaší společnosti a udržovali své systémy aktualizované pomocí nejnovějších záplat a antivirového softwaru. Pracoviště jsou dnes často mobilní a to s sebou nese dodatečná rizika týkající se připojení mobilních zařízení (např. notebooků a telefonů) k veřejným sítím. Vaše společnost musí zaměstnancům připomenout, že je nutné se řídit zásadami a postupy zabezpečení a bojovat tak proti podvodům. Stejně tak je nutné, aby měli kontakt na příslušné klíčové nadřízené pro případ, že zpozorují jakoukoli podezřelou aktivitu. Konkrétně musí být zaměstnanci opatrní při otevírání e-mailů z vnějších a neznámých zdrojů, při přijímání žádostí o změnu či přidání nových čísel účtů, žádostí o dřívější platbu faktur a v případě dalších neobvyklých požadavků.
Konkrétně jsme vypozorovali následující trendy:
Lock Icon
Tematické phishingové e-maily
Jedná se o e-maily, jejichž tématem jsou nové zprávy či události během prázdnin. Potenciální oběti lákají k tomu, aby klikaly na škodlivé odkazy nebo otevíraly škodlivé přílohy, které mohou sloužit jako platforma pro šíření malwaru (např. útoků pomocí ransomwaru).
Email Shield Icon
Vishing
Forma podvodu využívající sociální inženýrství, jehož pomocí se podvodníci po telefonu nebo textové zprávě vydávají za vedoucí pracovníky. Příkladem vishingu je situace, kdy se zločinci po telefonu vydávají za zaměstnance banky a požadují přihlašovací údaje a hesla do internetového bankovnictví oběti, jejichž pomocí údajně chtějí vyřešit „bezpečnostní problém či podvod“. Údaje poskytnuté obětí jsou následně použity pro podvodné platby.
Conversation Icon
Nabourání se do firemního e-mailu
Klasická metoda, která se neustále rozšiřuje. Spočívá ve zneužívání e-mailových účtů vedoucích pracovníků pro provádění podvodných plateb. V mnoha nedávných případech podvodníci použili e-mail a jeho pomocí se vydávali za opravdového dodavatele.
Objevte sílu řešení společnosti Citi
Sada Citi Cyber Security
V portálu Knowledge Exchange Center společnosti Citi je nyní k dispozici sada, která poskytuje celou řadu zdrojů, jež vám pomohou chránit vaši společnost před kyberzločinci. Prozkoumejte tuto sadu, získejte aktuální informace o nejnovějších trendech a hrozbách, přečtěte si praktické rady týkající se varovných signálů a zjistěte, jak se zachovat v případě, že dojde k podvodu:
Co dělat v případě, že dojde k podvodu
Požadavek na změnu příjemce: Rizika a nejlepší postupy
Odolnost proti kyberkriminalitě: Trendy a zlepšující se připravenost
Zabezpečení vaší domácí sítě
Ochrana vaší společnosti před telefonickými podvody
Vylepšený způsob přihlašování do aplikace CitiDirect prostřednictvím mobilního tokenu a biometrických údajů
Mobilní token CitiDirect umožní uživatelům vaší společnosti jednoduše ověřovat svojí identitu v řádu pouhých několika minut. Mohou tak bezpečně přistupovat do aplikace CitiDirect ve svém počítači či mobilní aplikaci.
Společně s biometrickým ověřením, CitiDirect nabízí pohodlný způsob, jak se přihlásit do aplikace CitiDirect.
Více informací o mobilním tokenu CitiDirect a přihlášení prostřednictvím biometrických údajů*, naleznete v níže uvedených zdrojích:
Document Overview Icon
Přehled
Document Play Icon
Videa:
Document List Icon
Nejčastější otázky
CitiDirect Mobile Token: Activation
Přihlášení mobilním tokenem CitiDirect: Aktivace (citibank.com)
CitiDirect Mobile Token: Login
Mobilní token CitiDirect: Přihlášení (citibank.com)
Máte-li dotazy nebo potřebujete-li získat další informace, obraťte se na zástupce společnosti Citi.
Treasury and Trade Solutions
© 2022 Citigroup Inc. All rights reserved. Citi, Citi and Arc Design and other marks used herein are service marks of Citigroup Inc. or its affiliates, used and registered throughout the world.
Contact your Citi® Representative for more information. This is an automatically generated email, please do not reply.
United States: If you do not wish to receive this email please click [Response: Subscribe to List]. Citibank, N.A. 388 Greenwich Street, Attn: ACASH - TTS Marketing, New York, NY 10013