Citi® Treasury and Trade Solutions | Be Vigilant of Digital Security Risks this Holiday Season
Globe Icon čeština | 简体中文 | 繁體中文 | English | Español | Français | Magyar
Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Português | Română
Русский | Slovak | ไทย | Tiếng Việt
Globe Icon
Az ünnepek közeledtével kérjük, számítson rá, hogy a kibertámadások száma megszaporodhat, mivel vállalata is az ünnepekre készül, ami azzal járhat, hogy csökkentett létszámmal kell ellátni a mindennapi feladatokat. Fontos, hogy éber maradjon, és gondoskodjon róla, hogy minden alkalmazott tisztában legyen a cég biztonsági szabályzataival és eljárásaival, és be is tartsa azokat.
Az ünnek alatt megszaporodhatnak a kibertámadások, kihasználva az átmeneti létszámhiányt, amely jellemzően az alkalmazottak szabadságolásából ered. A Citi javasolja, hogy fordítson fokozott figyelmet vállalata bankszámlaforgalmára, rendszerein pedig mindig legyenek telepítve a legfrissebb szoftverjavítások és víruskereső szoftverek. A munkahelyek egyre mobilabbá válásával további kockázatot jelentenek a mobil eszközök, például laptopok és telefonok, nyilvános hálózatokhoz való csatlakoztatása. A csalás elleni küzdelem érdekében emlékeztesse az alkalmazottakat a biztonsági szabályzatok és eljárások betartására, beleértve azon személyek ismeretét is, akikhez fordulhatnak ha gyanús tevékenységet észlelnének. Az alkalmazottaknak külön oda kell figyelniük, hogy legyenek óvatosak a külső és ismeretlen forrásból érkező e-mailekkel kapcsolatban, melyekben számlaszámok módosítására vagy új számlaszám hozzáadására kérik őket, valamint ha számlák idő előtti kifizetésére vonatkozó, vagy egyéb szokatlan kéréseket kapnának.
Az utóbbi időben leginkább a következő trendeket figyeltük meg:
Lock Icon
Tematikus adathalász e-mailek
A hírek vagy az ünnepi események köré tematizált e-mailek, amelyek a potenciális áldozatokat rosszindulatú hivatkozásra való kattintásra vagy olyan rosszindulatú mellékletek megnyitására csábítják, amelyek zsarolóprogramos (pl. Ransomware) támadások bejutását teszik lehetővé.
Email Shield Icon
Vishing
A csalásnak azon formája, amelynek során az elkövetők megbízható tisztviselőknek adják ki magukat telefonon vagy szöveges üzeneten keresztül. A vishing egyik példája, amikor az elkövetők a telefonban banki alkalmazottként mutatkoznak be, és egy kitalált „biztonsági vagy csalási incidens” kezelése érdekében kérik az áldozat online banki bejelentkezési adatait és jelszavát. Az áldozat által megadott adatok csalárd kifizetések végrehajtására szolgálnak.
Conversation Icon
Eltereléses csalás
Egy régi trükk, amely a cégvezetők e-mail fiókjait kihasználva veszi rá az áldozatot csalárd utalások indítására – az ilyen csalások száma és kifinomultsága folyamatosan növekszik. A közelmúltban számos esetben a csalók e-mailben adták ki magukat törvényes szolgáltatónak.
Fedezze fel az Citi Solutions erejét
Citi Kiberbiztonsági eszköztár
A Citi Tudásközpontjában számos olyan elérhető eszköztárat kínál, amelyek segítenek abban, hogy megvédje vállalatát a kiberbűnözőkkel szemben. Tanulmányozza át az eszköztárat, hogy naprakész legyen a legújabb trendekkel és fenyegetésekkel kapcsolatban, olvasson gyakorlati útmutatókat az árulkodó jelekről, és tudja meg, mit tehet, ha mégis csalás áldozatául esne, például:
Mi a teendő csalás észlelése esetén
Változtatási kérelem kedvezményezett adatait illetően: Kockázatok és bevált gyakorlatok
Kiber-ellenálló képesség: Trendek és a felkészültség javítása
Az otthoni hálózat biztonságossá tétele
Vállalkozásának védelme a telefonos csalásokkal szemben
Fokozott bejelentkezési élmény a CitiDirect Mobil Token-nel és biometriával.
A CitiDirect Mobil Token lehetővé teszi, hogy szervezetének felhasználói egyszerűen és gyorsan hitelesítsékszemélyazonosságukat, hogy biztonságosan hozzáférjenek a CitiDirecthez számítógépükön vagy mobilalkalmazásukon keresztül.
A CitiDirect biometrikus hitelesítésével, kombinálva kényelmes módot kínál a CitiDirect-be való bejelentkezéshez.
Ha többet szeretne megtudni a CitiDirect Mobil Token-ről és a biometrikus bejelentkezésről*, tekintse meg az alábbi forrásokat:
Document Overview Icon
Áttekintés
Document Play Icon
Videók:
Document List Icon
GYIK
CitiDirect Mobile Token: Activation
CitiDirect Mobil Token: Aktiválás (citibank.com)
CitiDirect Mobile Token: Login
CitiDirect Mobil Token: Bejelentkezés (citibank.com)
Ha kérdése van, vagy további információra lenne szüksége, kérjük, forduljon Citis kapcsolattartójához.
Treasury and Trade Solutions
© 2022 Citigroup Inc. All rights reserved. Citi, Citi and Arc Design and other marks used herein are service marks of Citigroup Inc. or its affiliates, used and registered throughout the world.
Contact your Citi® Representative for more information. This is an automatically generated email, please do not reply.
United States: If you do not wish to receive this email please click [Response: Subscribe to List]. Citibank, N.A. 388 Greenwich Street, Attn: ACASH - TTS Marketing, New York, NY 10013