Citi® Treasury and Trade Solutions | Be Vigilant of Digital Security Risks this Holiday Season
Globe Icon čeština | 简体中文 | 繁體中文 | English | Español | Français | Magyar
Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Português | Română
Русский | Slovak | ไทย | Tiếng Việt
Globe Icon
Keďže sa blíži obdobie sviatkov, vedzte, že počet kybernetických útokov sa môže zvýšiť popri tom, ako sa vaša organizácia pripravuje na sviatky, a vy môžete mať k dispozícii znížený počet pracovníkov. Je dôležité nepoľaviť v ostražitosti a zabezpečiť, aby vaši pracovníci poznali a dodržiavali bezpečnostné zásady a postupy vašej organizácie.
Počas sviatkov sa môžu kybernetické útoky zintenzívniť využívajúc dočasné výpadky pracovníkov, ktoré zvyčajne vyplývajú z toho, že zamestnanci si berú dovolenky. Citi odporúča, aby ste pozorne sledovali aktivitu na účte vašej spoločnosti a udržiavali systémy aktualizované pomocou najnovších opráv a antivírusového softvéru. S čoraz mobilnejšími pracoviskami sa vyskytujú aj ďalšie riziká s pripájaním mobilných zariadení do verejných sietí. Vaša organizácia by mala pripomínať zamestnancom, aby dodržiavali bezpečnostné zásady a postupy boja proti podvodom vrátane toho, že budú oboznámení s kľúčovými kontaktmi na eskaláciu, ak spozorujú akúkoľvek podozrivú činnosť. Mali by ste pripomenúť zamestnancom, aby postupovali opatrne pri prijímaní e-mailov z externých a neznámych zdrojov, pri žiadostiach o zmenu alebo pridanie nových čísel účtov, pri predčasnom platení faktúr alebo pri iných nezvyčajných požiadavkách.
Pozorovali sme najmä tieto trendy:
Lock Icon
Tematické phishingové e-maily
Sústredené na udalosti týkajúce sa správ alebo sviatočné obdobia, e-maily lákajúce potenciálne obete na kliknutie na škodlivé odkazy alebo na otvorenie škodlivých príloh, ktoré môžu slúžiť ako platforma na šírenie škodlivého softvéru, ako je napríklad útok ransomvéru.
Email Shield Icon
Vishing
Forma podvodu, ktorý používa sociálne inžinierstvo, aby predstieral dôveryhodných úradníkov cez telefón alebo textovú správu. Jedným príkladom vishingu sú zločinci, ktorí cez telefón predstierajú, že sú pracovníci banky, a vyžadujú od obete prihlasovacie údaje a heslá do online bankovníctva s cieľom vyriešiť fiktívny „bezpečnostný alebo podvodný incident“. Údaje poskytnuté obeťou sa použijú na uskutočnenie podvodných platieb.
Conversation Icon
Kompromitovanie podnikových e-mailov
Dlhodobá schéma, ktorá využíva e-mailové účty na vykonávanie podvodných platieb, neustále rastie a vyvíja sa. V mnohých nedávnych prípadoch podvodníci použili e-mail na predstieranie, že sú legitímnym dodávateľom.
Objavte silu riešení Citi
Nástroje kybernetickej bezpečnosti spoločnosti Citi
Nástroje, ktoré sú teraz k dispozícii v Centre výmeny poznatkov spoločnosti Citi, poskytujú celú škálu zdrojov s cieľom pomôcť vám v snahe ochrániť vašu organizáciu pred kybernetickými zločincami. Preskúmajte tieto nástroje, aby ste držali krok s najnovšími trendmi a hrozbami. Prečítajte si praktické pokyny týkajúce sa varovných signálov, na ktoré si treba dávať pozor, a naučte sa, čo môžete urobiť v prípade podvodu, napríklad:
Čo robiť v prípade podvodu
Požiadavka na zmenu príjemcu: riziká a osvedčené postupy
Kybernetická odolnosť: trendy a zlepšovanie pripravenosti
Zabezpečenie domácej siete
Ochrana vašej spoločnosti pred telefonickými podvodmi
Vylepšené prihlasovanie do systému pomocou mobilného tokenu a biometrie CitiDirect.
Mobilný token CitiDirect umožňuje používateľom vo vašej organizácii jednoducho a rýchlo overiť svoju identitu a získať tak bezpečný prístup do CitiDirect na svojom počítači alebo cez mobilnú aplikáciu.
V kombinácii so CitiDirect biometrickým overovaním, ponúka pohodlný spôsob prihlasovania do služby CitiDirect.
Ak chcete zistiť viac o Prihlasovaní do CitiDirect pomocou mobilného tokenu a biometrie*, pozrite si nižšie uvedené zdroje:
Document Overview Icon
Prehľad
Document Play Icon
Videá:
Document List Icon
Časté otázky
CitiDirect Mobile Token: Activation
Mobilný token CitiDirect: Aktivácia (citibank.com)
CitiDirect Mobile Token: Login
Mobilný token CitiDirect: Prihlásenie (citibank.com)
Ak máte otázky alebo potrebujete ďalšie informácie, kontaktujte zástupcu spoločnosti Citi.
Treasury and Trade Solutions
© 2022 Citigroup Inc. All rights reserved. Citi, Citi and Arc Design and other marks used herein are service marks of Citigroup Inc. or its affiliates, used and registered throughout the world.
Contact your Citi® Representative for more information. This is an automatically generated email, please do not reply.
United States: If you do not wish to receive this email please click [Response: Subscribe to List]. Citibank, N.A. 388 Greenwich Street, Attn: ACASH - TTS Marketing, New York, NY 10013