Ukraine Main page | Ukrainian | English

Citi забезпечив засобами захисту більше 20 лікарень України

Київ, 7 липня, 2020 – Citi Україна виділив фінансову допомогу у розмірі 20 000$ благодійному фонду “Пацієнти України” на засоби індивідуального захисту для медиків. За ці кошти Пацієнти України закупили хірургічні маски, респіратори, рукавиці, халати, біозахисні костюми та окуляри. 23 червня почалась передача засобів захисту у більше, ніж 20 лікарень міста Києва, Київської та Чернівецької областей.

Олександр МакУортер, голова Citi Україна, зазначив: “Під час пандемії Citi продовжує турбуватись про тих, хто найбільше потребує допомоги. Завдяки партнерству з фондом “Пацієнти України”, ми зробили свій внесок, щоб допомогти лікарням України та забезпечити захистом медичний персонал”.

“Нам надзвичайно приємно, що в Україні є такі соціально відповідальні бізнеси як Сітібанк. Завдяки допомозі Сіті Україна лікарні отримають 250 захисних щитків,1710 захисних костюмів, 46 200 масок, 17 600 рукавиць, 3 740 респіраторів, 1080 халатів. Це велика та важлива допомога для лікарів, адже засоби захисту — бар’єр, який дозволяє вберегти лікарів від інфікування. Особливо це актуально зараз, коли фіксується найвищий рівень госпіталізації хворих на COVID-19” — зауважила Інна Іваненко, виконавча директорка благодійного фонду “Пацієнти України”.

Citi також надав грант UNICEF на суму 40 000$ для закупівлі лабораторного обладнання для інфекційних лікарень України. Це обладнання допоможе лікарям діагностувати стани, які можуть загрожувати життю пацієнта, який хворіє на COVID-19.

***

Інформація для редактора:

Citi в Україні (АТ «Сітібанк») працює в країні вже більше 20 років, обслуговуючи українські підрозділи найбільших міжнародних компаній, найбільші українські компанії, а також деякі компанії державного сектору.

Citi пропонує своїм клієнтам послуги з управління грошовими коштами та ліквідністю, документарні та казначейські послуги, фінансування торгових операцій, корпоративне кредитування, торгівля іноземною валютою, послуги, пов’язані з обслуговуванням операцій з цінними паперами.

У 2019 році Citi Україна отримав вищий кредитний рейтинг на рівні uaAAA по національній шкалі від кредитного агентства «Експерт рейтинг», а також був визнаний «Кращим банком у сфері трансакційних сервісів» та «Лідером ринку» по версії Euromoney Cash Management Survey 2019.

БФ “Пацієнти України” — 9 років допомагає отримати доступ до безкоштовного, державного лікування українським пацієнтам. Фонд опікується проблемами пацієнтів, що хворіють на рак, гемофілію, вірусні гепатити, рідкісні хвороби, а також людьми, що живуть з ВІЛ та туберкульозом. Представляє інтереси майже 1,5 млн пацієнтів і є однією із найбільших пацієнтських організацій в Україні.

Як тільки коронавірус почав поширюватися Україною і стало зрозуміло, що наші лікарі зовсім не мають захисту, Пацієнти України за тиждень зібрали команду, сфокусовану на боротьбі з COVID-19. Запустили збір коштів на потреби лікарям та лікарням. Зараз Ініціативна команда з 200 волонтерів та координаторів. На захист лікарів від коронавірусу зібрано більше 19 млн грн: covid19.patients.org.ua