Ukraine Main page | Ukrainian | English

8 лютого 2022 р.

Citi Україна зробив пожертву благодійному фонду «Peli can live», щоб допомогти зберегти унікальні рослини Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка в Києві та створити аудіогід «Дерева для птахів».

Citi Україна приєднався до проєкту «Вода для Ботсаду», ініціативи благодійного фонду «Peli can live», аби зберегти унікальні колекції рослин у Дендрарії Рубцова Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка. У результаті фінансової підтримки від банку цього року буде збудовано та запущено один блок системи поливу, що забезпечить водою частину колекції соснових.

Наприкінці минулого року благодійний фонд «Peli can live» розпочав проєкт встановлення нової системи поливу у Ботанічному саду, оскільки стара зрошувальна система, побудована під час заснування Ботанічного саду, вийшла з ладу на початку 90-х років. Будівництво нової системи забезпечить водою та продовжить життя дерев на 200–300 років, а також дозволить продовжити розвивати колекцію, висаджуючи нові рослини.

Крім того, Citi Україна підтримав створення тематичного аудіогіда «Дерева для птахів» який зробить більш цікавим та пізнавальним відвідування Ботанічного саду. Аудіогід буде доступним для всіх відвідувачів саду та розповідатиме про місцеві дерева та кущі, які відіграють значну роль у житті птахів.

Навесні співробітники Citi також збираються взяти участь у волонтерській роботі та допомогти висадити дерева в Ботанічному саду.

«Співпраця з такими партнерами, як Citi Україна, є надихаючим прикладом усвідомлення сучасним бізнесом ролі природи в житті людини. Ботанічний сад імені Миколи Гришка в Києві — це зелене серце столиці, місце, де люди знаходять спокій і відпочинок. Крім того, сад є важливою науковою установою, центром збереження фіторізноманіття, генетичним банком рослин з усього світу. Наша мета — зберегти його для майбутніх поколінь, але щоб її досягти, ми повинні діяти зараз. Без належного зрошення Ботанічний сад не може існувати і розвиватися. Ми раді, що наші партнери підтримують нас у цьому починанні», — коментує Яна Боброва, виконавча директорка Благодійного фонду «Peli can live».

«Ми раді підтримати цю зелену ініціативу, щоб допомогти зберегти унікальні рослини в Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка в Києві та створити аудіогід “Дерева для птахів”. Через нашу основну бізнес-діяльність, а також через благодійність ми реалізуємо місію Citi щодо забезпечення зростання та прогресу, а екологічні виклики — це ті, з якими ми всі разом повинні справлятися», — говорить Александр Мак Уортер, керівник Citi Україна.

***

Інформаційна довідка:

Благодійний фонд «Peli can live» створено у 2017 році для реалізації природоохоронних проєктів. Місія фонду: “Повертаємо силу природі задля гармонійного розвитку”. Фонд будує острови для гніздування пеліканів, будиночки для комах, допомагає збереженню лісів та відновлює лісосмуги, а також бореться за збереження та розвиток природних екосистем.

Проєкт «Вода для Ботсаду» має на меті врятувати унікальні колекції рослин Дендрарію Рубцова, які вже понад 30 років страждають від нестачі води, оскільки система поливу, що була закладена ще в 1950 – х роках вийшла з ладу. Поєднання недостатнього поливу, зміни клімату та особливості розташування з низьким рівнем ґрунтових вод уже призвели до втрати деяких рідкісних дерев. Проєктом передбачено будівництво нової зрошувальної системи, яка охопить 30 га Дендрарію Рубцова (займає ¼ території Ботанічного саду). Наразі побудовано 3 із 64 необхідних блоків.

Для запитів ЗМІ:
+380 67 321 08 48 — Яна Боброва, виконавча директорка Благодійного фонду «Peli can live».

Citi Україна (АТ «Сітібанк») у країні більш ніж 20 років, обслуговуючи транснаціональні компанії, великі українські корпорації, деякі державні установи в країні та компанії середнього бізнесу. У 2021 році Citi Україна отримав найвищий кредитний рейтинг на рівні uaAAA за національною шкалою від кредитної агенції «Експерт рейтинг», був визнаний «Найкращим корпоративним/інституційним цифровим банком в Україні» за версією Global Finance World's Best Digital Bank Awards, а також «Лідером ринку» за версією Euromoney Cash Management Survey.

Скануйте та слідкуйте за Александром Мак Уортером, керівником Citi Україна, у LinkedIn

QR Code

АТ «Сітібанк», код банку 300584, ліцензія НБУ на здійснення банківської діяльності № 193 від 10.12.2011 р., в Державному реєстрі банків від 05.11.1998 р. № 274.